Megelőző védekezés a kávégép élettartamának meghosszabbítására és a kávé minőségének megőrzésére.

Hogyan lehet megnövelni a kávégép élettartamát?   Legnagyobb hatással a vízkőlerakódás van a fűtőszálra és az egész átfolyórendszerre.

KÁVÉGÉP VÍZKŐTELENÍTÉSE– A legtöbb modern kávégép már kijelzi a vízkőtelenítés szükségességét, bizonyos adagszám vagy vízmennyiség után. A vízkőtelenítésnél egyik alapszabály a rendszeresség. Vannak gépek melyek nem rendelkeznek ilyen nemű kijelzővel, már csak akkor hívják fel magukra a figyelmet ha kritikus stádiumba kerültek. Arra is oda kell figyelni, hogy amikor már túl sok a lerakódás, gyakran éppen a vízkőtelenítés során dugul el a kávéfőző rendszere, mert a lemaródó vízkő teljesen eltömíti a keskeny járatokat.

Legjobb választás ilyenkor a szakszerű vízkőtelenítés szervizünkben. Szétszereljük, vízkőtelenítjük , amit minőségi kávéval hálál meg Önnek.

LERAKÓDÁSOK TISZTÍTÁSA– A kávé zsíros így az őrlésnél és felhasználásánál lassan lerakódások alakulnak ki. Ezek a felgyülemlett lerakódások rontják a kávégép munkáját, megnövelik az alkatrészek elhasználódását és minőségtelen kávé ízt produkálnak.  A teljeskörű tisztítás  érdekében szükségszerű a kávégép szétszerelése, tisztítása. Ilyen esetben is nyugodtan hívjon minket.

VÍZ SZŰRÉSE– Megelőző művelet lehet a szűréssel kezelt víz használata  a kávégépünkbe. Lágyítja is a vizet igy nem kell aggódnunk hogy felesleges vízkő rakódik le a kávégépünkben.